Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Astra förlorar Sverige-vd

13 juni 2018
Jan-Olof Jacke, 53, chef för Astra Zenecas svenska verksamheter sedan fem år, byter spår och blir vd på Svenskt Näringsliv.

Uppsägningstiden på Astra Zeneca är sex månader, vilket innebär att Jan-Olof Jacke börjar på det nya jobbet inom ett halvår.

– Jag ser otroligt mycket fram emot det här uppdraget. Det var ett lätt beslut att tacka ja, men det var ett svårt beslut att lämna något man levt och andats med i 19 år, säger han till SvD Näringsliv.

Jan-Olof Jacke får i den nya rollen en månadslön på 485 000 kronor, något lägre än företrädaren Carola Lemne.

Läs en längre intervju med Jan-Olof Jacke i Svensk Farmaci nr 2/18, och en kortare version av samma intervju här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...