Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

AZ bygger om i Göteborg

26 april 2016
Hundratals anställda berörs när Astra Zeneca i Göteborg moderniserar och satsar på en aktivitetsbaserad arbetsmiljö.

I stället för att ha individuella arbetsplatser får medarbetarna på Astra Zeneca i Göteborg nu välja var i det nya kontorslandskapet som de vill arbeta för dagen. På flera våningsplan är förändringen redan genomförd.

– Vi är ungefär halvvägs uppe i det här när det gäller kontorspersonalen. I nästa steg omfattas labbpersonalen, berättar Marianne Andersson, styrelseledamot i Sveriges Farmaceuter och verksam inom regulatory affairs på Astra Zeneca i Göteborg.

Hur ser du själv på den här förändringen?

– Det är en positiv signal som visar att man satsar mycket på vår site. Personligen tyckte jag att det var lite svårt att ställa om i början, men jag har vant mig nu. En positiv effekt är att folk är mer synliga, det blir lättare att interagera. Jag ser till att ha i princip allting i datorn för att inte behöva släpa runt papper.

Astra Zenecas enhet i Göteborg har cirka 2 500 anställda. Enheten, som tidigare benämndes Astra Zeneca Mölndal, är ett av koncernens tre globala strategiska forskningscentra.

Forskningen är fokuserad på hjärta/kärl, metabolism, andningsvägar, inflammation och autoimmunitet.

Läs vårt arbetsplatsreportage från enheten i tryckta Svensk Farmaci nr 5-6/13.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...