Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket AB stänger dosapoteket i Umeå

19 februari 2015
Apoteket AB planerar att lägga ned dosapoteket i Umeå, men det sker tidigast 2016. Medarbetarna är informerade. All dosdispensering inom bolaget ska framgent ske i Örebro.

Att avveckla dosapoteket i Umeå tidigast nästa år ingår i den plan som Apoteket AB arbetar efter när det gäller dosverksamheten, berättar Eva Fernvall, kommunikationsdirektör på Apoteket AB.

– Planen är att låta Örebro serva hela landet. Medarbetarna i Umeå är informerade om planerna men inga varsel är lagda, säger hon.

– Det här är ett led i våra planer att kostnadseffektivisera dos. Det blir helt enkelt för dyrt att driva två enheter när det inte behövs volymmässigt. Det blir en fördyring som indirekt drabbar kunderna i bland annat de norra landstingen, säger Eva Fernvall.

Åtgärden är den senaste i den konsolidering av dosverksamheten som Apoteket genomfört på senare år. Hösten 2012 fattade bolaget beslut att lägga ned fem av sina då sju dosapotek, kvar blev endast Örebro och Umeå.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

3 svar till Apoteket AB
stänger dosapoteket i Umeå