Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekarutbildning granskas inte i år

10 februari 2012
Högskoleverkets granskning av farmaciutbildningarna blir mindre omfattande än planerat. Apotekarutbildningarna exkluderas och bedömargruppen fokuserar på övriga utbildningar.

Anledningen är att det ännu inte finns några examensarbeten att granska från de apotekarutbildningar som startats enligt den nya studieordningen som antogs 2008.

Enligt Högskoleverkets nya utvärderingsmodell för utbildningar, som trädde i kraft i fjol, ska granskningar av examensarbeten väga tungt.

Så tungt att bedömargruppen själv, vid ett möte i höstas, drog slutsatsen att det inte var möjligt att utvärdera apotekarprogrammen i frånvaro av examensarbeten.

– Granskningen fortsätter dock enligt plan under våren, med fokus på receptarie-, kandidat-, master- och magisterutbildningarna, säger Björn Lindeke, ordförande i bedömargruppen, till Svensk Farmaci.

Gruppen har sitt sista möte 19-20 april och lämnar sedan sina slutsatser till Högskoleverket.

Apotekarutbildningarna ska nu istället utvärderas med start under våren 2013.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.