Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Anställd på Läkemedelsverket smittad av coronavirus

9 mars 2020
En anställd på Läkemedelsverket i Uppsala har testats positivt för coronaviruset, enligt myndigheten

Det nya coronaviruset sätter nu ytterligare käppar i hjulet för Läkemedelssverige. En anställd på Läkemedelsverket i Uppsala har, natten mot måndag, testats positivt för coronaviruset covid-19, meddelar myndigheten i ett kort pressmeddelande. Den anställde har inte varit på arbetsplatsen efter beskedet om smittan.

Samtliga medarbetare på myndigheten är informerade och de anställda som har möjlighet och önskar arbeta hemifrån kan göra det, enligt pressmeddelandet.

Smittskyddsenheten i Region Uppsala har inlett smittspårning. Läkemedelsverket anger att de bistår sjukvården i deras arbete, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.