Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Anonym kritik mot verksledning i Uppsala

28 mars 2012
Ett anonymt brev från en påstådd chefsgrupp på Läkemedelsverket skakar om myndigheten. I brevet får generaldirektörens ledarstil svidande kritik.

Brevet, diariefört den 12 mars, är ställt till Läkemedelsverkets styrelseordförande Mats Larson och påstås vara författat av en ”stor grupp chefer” på verket.

”På grund av ledningsklimatet vågar vi inte underteckna brevet”, står det sist i det tresidiga brevet, som Svensk Farmaci begärt ut.

I brevet kritiseras generaldirektör Christina Åkermans ledarstil på många punkter. Hon anklagas bland annat för ett ”söndrande och härskande ledarskap”, bristande dialog med chefer och förakt mot vetenskapen.

Svensk Farmaci ringde upp Mats Larson, Läkemedelsverkets styrelseordförande, för en kommentar till brevet.

– Brevet förlorar mycket tyngd eftersom det är anonymt. Det kan vara en mycket liten grupp personer som står bakom detta, eller något fler, det är omöjligt att veta, säger han.

Styrelsen har dock tagit initiativ till åtgärder med anledning av brevet. Läs om detta i en längre intervju med Mats Larson om brevets innehåll inom kort på sajten.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera