Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Anna Montgomery ny chefsfarmaceut

6 december 2019
Sveriges Farmaceuter har fått en ny chefsfarmaceut - Anna Montgomery.

Tjänsten är nyinrättad och tanken är att sätta mer fokus på professionsutvecklingen framöver. Anna Montgomery är apotekare och har tidigare suttit i Sveriges farmaceuters styrelse och jobbat som senior utredare på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Hon har även disputerat i samhällsfarmaci och utsågs till Årets Farmaceut år 2018 (läs en tidigare intervju om det här).

Vad är ditt uppdrag på Sveriges Farmaceuter?
– Min roll är framför allt att sätta ljus på farmaceuters yrkesroller – och vilken nytta de gör inom apotek, industri, myndigheter och hälso- och sjukvården. Det kommer jag att göra genom att på olika sätt bedriva politiskt opinionsarbete med den farmaceutiska professionen i fokus. Att samordna professionsfrågor och fackliga frågor kommer också att bli viktigt.

Vad vill du uppnå?
– Farmaceuter är samhällets läkemedelsexperter och jag vill bidra till att den kompetensen nyttjas ännu mer.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera