Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Alla har blivit erbjudna jobb”

25 januari 2019
Den andra kullen av utländska farmaceuter är i mål med kompletteringsutbildningen för att få arbeta i Sverige. Och deras framtidsutsikter är ljusa.

Igår hade Uppsala universitet en ceremoni för att fira den andra kullen – med 27 personer – som gått kompletteringsutbildningen för apotekare och receptarier med utländsk utbildning.

De startade för ett år sedan och har gått igenom en termin med teoretiska kurser. Nu är de i slutet av en sex månaders verksamhetsförlagd utbildning på apotek.

Därefter kan de ansöka om svensk legitimation – men redan nu har samtliga 27 blivit erbjudna jobb, berättar Shima Momeni som är koordinator för kompletteringsutbildningen.

Många av dem har skrivit kontrakt på det apotek där de haft sin praktik.

Att alla blivit erbjudna jobb är extra roligt eftersom det kan ge inspiration och hopp till dem med utländsk utbildning som fortfarande väntar på att få gå kompletteringsutbildningen, betonar Shima Momeni.

Kompletteringsutbildningen går på distans och startade Uppsala universitet hösten 2017. Den första kullen gick ut i våras.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.