Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fler får
fyra veckor

16 juni 2015
Kronan var i fjol bäst i apoteksbranschen på att ge farmaceuterna fyra veckors sommarsemester i rad. I år ökar andelen som får detta ytterligare något, enligt en ny sammanställning.

Enligt fjolårets semesterenkät från Sveriges Farmaceuter var Kronans Apotek den apotekskedja där flest farmaceuter (51 procent) fick fyra semesterveckor i rad förra sommaren.

Kronans Apotek har nu själva gjort en sammanställning av semesterläget för kedjans farmaceuter i år.

Den visar en svag ökning – i år får 53 procent av bolagets drygt 1000 farmaceuter en sammanhängande semester om fyra veckor. Andelen farmaceuter som valt att ta ut fyra veckor eller mer under de tre sommarmånaderna är drygt 60 procent.

Farmaceuterna på Kronan har i genomsnitt 3,26 veckors semester under juni, juli och augusti.

– Jag tror nog att vi är bäst i branschen då det gäller att ge våra farmaceuter en sammanhängande semester. Det är ett pusslande att få ihop en fungerande verksamhet och samtidigt tillgodose allas önskemål, men jag bedömer att våra medarbetare gör det de kan för att få till en fungerande semesterplanering, säger Kronans informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Ervin Alic var i våras koordinator för Sveriges Farmaceuters fyra veckor långa kampanj för fyra veckors sammanhängande semester.

– Det är glädjande att Kronan tagit täten och jobbar aktivt för att så många som möjligt ska få fyra veckor i rad. Det viktigaste för oss är att våra medlemmar får semester enligt önskemål, vilket inte alltid innebär fyra veckor i rad, säger han.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera