Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Arbetsliv"


Flygbild över Biomedicinskt centrum, Uppsala universitet.

Uppsala universitet satsar på fler fristående kurser

Farmaceutiska fakulteten på Uppsala universitet utökar sitt utbud av fristående kurser. Till hösten kan studenterna exempelvis läsa Läkemedel i miljön, Biologiska läkemedel och Introduktion till Nanomedicin.

2021-02-24
Receptarie Wanja Olsson förbereder vaccin.

“Farmaceuternas kompetens behövs i hela vaccinkedjan”

Runt om i landet jobbar farmaceuter långa dagar för att säkerställa att vaccineringen mot covid-19 kan rulla på så fort som möjligt. Det kan vara tvära kast, som när förväntade leveranser uteblir eller Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer. 

Så prioriteras farmaceuterna vid vaccineringen

Farmaceuterna som grupp är inte prioriterade vid vaccineringen av sjukhuspersonal. Men vårdnära arbete och nyckelfunktion kan ge en skjuts uppåt i prioriteringen.

Ett av landets minsta apotek – en person i taget släpps in

Med två receptkassor och 10–15 kvadratmeter för patienterna att röra sig på är Apoteket Själevad ett av landets minsta. I och med pandemilagen har farmaceuterna fått hitta nya arbetssätt för att upprätthålla servicen.

2021-02-08

18 anmälningar om risk för smitta på apotek

Under årets första månad har Arbetsmiljöverket fått in 18 anmälningar om coronarelaterade tillbud inom apotekshandeln.

Regeringen vill inte låta farmaceuter vaccinera

Regeringen säger nej till förslaget att låta farmaceuter vaccinera mot covid-19.

Region söker farmaceuter för vaccinering mot covid-19

COVID-19.

I Region Uppsala kommer man att använda farmaceuter i arbetet att massvaccinera mot covid-19 och söker nu efter intresserade. Men det handlar om att bereda vaccinerna, inte om att vaccinera patienter.

Nytt avtal klart – i nivå med industriavtalet

Sveriges Farmaceuters avtal med Svensk Handel och Almega är klara. Avtalen gäller de 3 200 medlemmar som arbetar inom apoteksområdet och innehåller löneökningar som ligger i nivå med det industriavtal som slöts tidigare i år.

2020-12-07

Låst läge i avtalsförhandlingarna

Avtalsförhandlingarna mellan Sveriges Farmaceuter och arbetsgivarparterna har dragit ut på tiden. Avtalet som skulle ha varit klart igår är fortfarande inte färdigt och läget beskrivs som låst.

Läkarna har slutit fyraårigt avtal

Läkarförbundet har slutit ett fyraårigt avtal som ger garanterad löneökning 2021 och 2022 samt gäller retroaktivt från 1 april 2020.