Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vill ha större studie

20 juni 2011
Apotekens Service AB, som tillhandahåller EES, anser att Läkemedelsverkets ”skrivbordsjämförelse” måste kompletteras med en klinisk studie som jämför verktyget med Sfinx.

Ylva Hambraeus Björling, vd på Apotekens Service AB, välkomnar Läkemedelsverkets aktuella rapport om Sfinx och EES, se artiklar länkade här nedan.

– Det är jättebra att rapporten är klar och vi ser fram emot det fortsatta arbete som föreslås i utredningen. Det vill säga, för att värdera skrivbordsjämförelsens slutsatser bör rapporten kompletteras med en klinisk studie.

– Det är också bra att det tydligt framgår att jämförelsen endast gäller interaktioner. Som Anders Carlsten också understryker tittar EES på många fler aspekter än interaktioner, säger Ylva Hambraeus Björling.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.