Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Vi ska samverka – inte ersätta läkarna”

29 januari 2016
Replik på ”Vi är ett komplement till andra yrkeskategorier” nedan.

Jag förstår och tar till mig av den framförda kritiken. Naturligtvis skulle vi först ha tagit kontakt med er på plats. Ni kliniska apotekare i Umeå gör ett fantastiskt arbete och jag har själv haft nöjet att ta del av det vid ett regionmöte.

Det är mycket olyckligt om mina uttalanden motverkar syftet då min ambition var att lyfta fram att vi farmaceuter kan vara en del i att lösa problemet med bristande läkemedelsuppföljningar. Jag inser att situationen är mycket mer komplex än så och mitt inlägg blir en kraftig förenkling av potentiella lösningar.

Självklart kan/ska vi inte ersätta läkare utan samverka, som ni redan nu framgångsrikt gör, när det gäller läkemedelsfrågor.

Kristina Frijofsson

Ordförande Sveriges Farmaceuter

Här hittar du den ursprungliga artikeln.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.