Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Vi har vunnit tid”

4 juni 2012
Förlängningen ger mer tid och utrymme för att diskutera arbetsvillkoren inom apoteksbranschen, kommenterar Sveriges Farmacevtförbunds förhandlingschef Martin Lindeblad.

Svensk Farmaci bad förbundets förhandlingschef Martin Lindeblad att ge sina synpunkter på förlängningen av kollektivavtalet med ett år.

– Man får nog säga att avtalsläget är djupfryst, förbundet accepterar inte arbetsgivarsidans krav på en förlängd utjämningsperiod av arbetstiden till fyra månader. Vi har inte fått något gehör för våra krav inom områdena kompetensutveckling, OB-kompensation i tid och fyra sammanhängande sommarsemesterveckor, säger han.

– I och med förlängningen har vi nu skaffat oss mer tid för att diskutera arbetsvillkoren inom apoteksbranschen. Under hösten kommer förbundet både att anordna en konferens för ordförandena i apotekssektionens akademikerföreningar och dessutom har vi ett fullmäktigemöte. Så möjligheterna till medlemsdemokrati är stora.

Redan i januari skall dock 2013 års avtalskrav överlämnas till Almega.

– Tills dess måste vi till exempel ha behandlat frågan om vi skall säga upp det gällande avtalet för att driva igenom våra krav, säger Martin Lindeblad.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera