Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Verket tvingar fyra
apotek att stänga

19 oktober 2016
I beslut som saknar tidigare motsvarighet tvingar Läkemedelsverket apotekskedjan GSM att stänga fyra öppenvårdsapotek redan i morgon.

Verket skriver att Golden Sands Medical AB, GSM, “vid öppenvårdsapoteken, av patientsäkerhetsskäl, inte ska få bedriva verksamhet från och med den 20 oktober 2016”, det vill säga redan i morgon.

För att apoteken ska ”få tid att avveckla sin verksamhet” ska beslutet att återkalla apotekstillstånden börja gälla den 17 april 2017, meddelar verket.

Beslutet omfattar följande fyra öppenvårdsapotek:

Hovsjö Apotek, Björnövägen 18 i Södertälje.

Sätra Apotek, Sätra Torg 18-20 i Skärholmen.

Rågsved Apotek, Rågsvedstorget 4 i Bandhagen.

Skärholmen Apotek, Bredholmstorget 10 i Skärholmen.

Svensk Farmaci ringde upp Annika Babra, enhetschef vid Läkemedelsverkets enhet för apotek och receptfri detaljhandel.

Vad kan ni säga mer om detta beslut i nuläget?

– Det här är ett tillsynsärende som vi inledde i juni. Vi har kunnat konstatera att de här apoteken tillämpar ett arbetssätt som inte uppfyller gällande regler. Jag kan i nuläget inte lämna mer detaljerad information om bakgrunden. Vi utgår från att företaget tar del av och följer beslutet som de fick igår, säger hon till Svensk Farmaci.

Mer information senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera