Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vårdapoteket inför beställningsfunktion

29 mars 2011
Vårdapoteket har startat två nya tjänster. Kunderna kan förbeställa receptbelagd medicin via företagets hemsida. Dessutom kan de abonnera på de läkemedel som de använder regelbundet.

– När receptet är klart meddelar vi kunderna via telefon, e-post eller SMS, förklarar Vårdapotekets vd Tony Rydberg i ett pressuttalande.

Kunderna ska, uppger företaget, kunna hämta sin beställning dagen efter den gjorts – även när det gäller ovanliga läkemedel som inte alltid finns på lager.

Samtidigt inför Vårdapoteket en möjlighet att abonnera på medicin.

– Tjänsten vänder sig till de kunder som regelbundet behöver receptförskrivna läkemedel och dessutom vill ha en enklare och smidigare tillvaro, säger Tony Rydberg.

Tjänsten innebär att apoteket påminner kunden nästa gång det är dags att hämta ut medicinen och ser till att läkemedlet är klart att hämtas ut på det av företagets apotek som kunden väljer att gå till.

Ingendera av tjänsterna är de dock först med. Apoteket AB uppger exempelvis att de delvis infört dem.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera