Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Väljer att sälja tio apotek

11 december 2017
Tony Jansson, ordförande i Apoteksgruppens medlemsråd, tror att Euroapotheca-affären blir slutligt klar kring april 2018. Han och Mats Winterfeldt väljer att sälja sina totalt tio apotek, men först nästa år lär hela bilden klarna om vilka apotek som byter ägare respektive drivs vidare av entreprenörerna.

En av de största ägarkonstellationerna inom Apoteksgruppen, entreprenörerna Tony Jansson och Mats Winterfeldt, tillhör den majoritet av apoteksägare som avser att sälja sina apotek till litauiska Euroapotheca.

Företagarna, med bakgrund i reklambranschen, driver idag apotek i Smedjebacken, Sandviken, Skutskär, Arlanda, Upplands Bro, Mariefred, Kisa, Vaggeryd och Aneby.

Tony Jansson är även ordförande i Apoteksgruppens medlemsråd som haft en central roll i affären.

– Min bedömning är att affären kommer att vara helt genomförd omkring april nästa år förutsatt att myndigheterna godkänner den, säger han till Svensk Farmaci.

– Då lär också den exakta bilden av vilka apotek som byter ägare respektive drivs vidare av entreprenörerna offentliggöras, säger han.

Hittills har ett antal andra ägare valt att offentliggöra hur de valt att agera i massmedia. Apoteken i Stenungsund och Stora Höga i Västsverige tillhör exempelvis det 30-tal apotek som blir kvar i entreprenörens regi, liksom det i Gällivare.

Klart är också att de tre apotek som drivs centralt av Apoteksgruppen, bland annat det vid Hötorget i Stockholm, får Euroapotheca som ägare.

Läs mer om affären i förra veckans intervju med Euroapothecas affärschef Arvydas Zilinskas.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera