Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Utlåningsfråga fortfarande olöst

12 maj 2016
Ännu har inget kollektivavtal tecknats mellan Sveriges Farmaceuter och Svensk Handel på apoteksområdet. Utlåningen är alltjämt den största knäckfrågan.

Avtalsförhandlingarna mellan Sveriges Farmaceuter och Svensk Handel inom apoteksområdet är fortfarande inne i vad Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter, beskriver som ett slutskede.

– I många frågor har parterna samsyn. Men vi är inte färdiga och det är framför allt i frågan om utlåning av personal som vi fortfarande står långt från varandra, säger Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.

– Vi vill att det tydliggörs i vilka situationer som utlåning kan ske, hur långt bort den alternativa arbetsplatsen får vara belägen räknat i avstånd och tid samt vilken varaktighet som är acceptabel för utlåningarna. Allt detta förutsatt att arbetsgivare och arbetstagare inte har kunnat komma överens.

– När det gäller löneavtal och kompetensutveckling har vi dock uppnått förbättringar som gynnar våra farmaceuter, säger Christer Borg.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera