Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Två föreningar blev en

26 september 2012
Efter beslut igår slogs Sveriges Farmacevtförbunds akademikerförening på Apoteket Farmaci ihop med föreningen på Apoteket AB. Lena Johansson är ordförande i den nya akademikerföreningen.

Beslutet togs inte som en direkt följd av Apoteket AB:s beslut att avbolagisera Apoteket Farmaci före årsskiftet (se artiklar länkade nedan).

– Det var en förändring som vi ändå hade planerat att göra för att kunna arbeta effektivare. Men i det nya läget hade vi blivit tvungna att genomföra den, säger Lena Johansson, ordförande i den nya föreningen.

– En fördel med en samlad akademikerförening inom Apoteket AB är att vi blir fler som förhandlar. Vi kan arbeta effektivare och lära oss av varandra.

Idag, torsdag, har den nya föreningen sitt första möte.

– Det som tar mest tid för oss just nu är förstås neddragningarna inom dos, kundcentrum, Apoteket Farmaci och overhead.

Läs mer om den nya akademikerföreningen, som heter akademikerföreningen vid Apoteket AB, i Svensk Farmaci nr 5 som kommer ut i oktober.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.