Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Två av fem kedjor ger ingen miljöbonus

10 april 2018
Under Apoteket AB:s kampanj ”Stora insamlingsdagen” får kundklubbsmedlemmar fördubblad bonus när de återlämnar överblivna läkemedel. Kronan och Lloyds ger liksom Apoteket alltid en miljöbonus – men inte Hjärtat och Apoteksgruppen.

I fjol lanserade Apoteket AB ”Stora Insamlingsdagen” med syfte att öka återlämningen av överblivna läkemedel till apoteken.

Kampanjen ledde i fjol till en tredubbling av antalet kunder som lämnade tillbaka läkemedel, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Totalt samlade Apoteket AB ifjol in 417 ton överblivna läkemedel under fjolåret.

Igår inledde Apoteket årets motsvarande kampanj. Medlemmarna i kundklubben får visserligen alltid bonuspoäng när de lämnar tillbaka överblivna läkemedel, men under insamlingsperioden, den 9 april till den 6 maj, är bonusen dubbelt så hög.

Svensk Farmaci har kollat upp vilka kedjor som alltid ger miljöbonus vid återlämning av läkemedel, och vilka som inte gör det.

Förutom Apoteket AB ger Kronans Apotek och Lloyds Apotek medlemmarna alltid bonuspoäng vid återlämning.

Det gör dock inte Apotek Hjärtat och Apoteksgruppen.

– Ibland har vi gett sådan bonus i samband med kampanjer, men vi gör det inte generellt, hälsar Apotek Hjärtats kundtjänst när Svensk Farmaci ringer och frågar.

En uppföljande artikel kommer senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...