Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Två apotekare i Cura/Hjärtats topp

3 februari 2015
I huvudsak blir det Apotek Hjärtats gamla ledningsgrupp som tar plats i ledningen för det sammanslagna ICA Cura/Apotek Hjärtat. Det står klart sedan den nya ledningen presenterades i dag.

I dag presenterade ICA-gruppen hela den ledningsgrupp som ska leda företagets apoteksverksamhet som består av ICA Cura och det uppköpta Apoteks Hjärtat.

I huvudsak är det Apotek Hjärtats gamla ledningsgrupp som tar över driften av ICA-gruppens apoteksverksamhet. Nio av elva i ledningsgruppen kommer från Apotek Hjärtat.

Det sammanslagna företaget har 376 apotek med en omsättning på drygt elva miljarder kronor och den nya ledningsgruppen börjar arbetet med att leda verksamheten med omedelbar verkan.

Ur ett farmaceutiskt perspektiv är det glädjande att de finns två apotekare i den nya ledningen av det nya apoteksföretaget. Annika Svedberg, Farmaci- och kvalitetschef och Tony Rydberg, chef för Vård och omsorg.

– Ja, det är positivt. I Hjärtat har det hela tiden varit kombinationen av farmaci, detaljhandelskunskap och kunskap om vården som har varit viktig när man ska bedriva apoteksverksamhet och det tycker jag att Hjärtat har varit duktiga på att kombinera, säger Tony Rydberg.

För Tony Rydbergs del blir förändringen inte så stor eftersom hans ansvarsområde Vård och omsorg, som omfattar entreprenadverksamhet till landsting och andra avtalskunder, är intakt och utan liknande verksamhet i ICA Curas organisation.

– Nej, vi kommer att fortsätta de kontrakt vi har och fortsätta lägga anbud på landstingsavtal. Vi har som ambition att växa på den marknaden, säger han.

 

Den nya ledningsgruppen:

Anders Nyberg, vd, från Apotek Hjärtat.

 

Espen Mortensen, ekonomichef, från ICA.

 

Håkan Magnusson, chef Sortiment/Inköp, från ICA.

 

Camilla Ås, HR-chef, från Apotek Hjärtat.

 

Annika Svedberg, Farmaci- och kvalitetschef, från Apotek Hjärtat.

 

Tony Rydberg, chef Vård & Omsorg, från Apotek Hjärtat.

 

Stefan Jönsson, Försäljningschef, från Apotek Hjärtat.

 

Fredrik Kullberg, Marknadschef, från Apotek Hjärtat.

 

Tobias Ekros,  Affärsutvecklingschef, från Apotek Hjärtat.

 

Jonas Mjöbäck, Kommunikationschef, från Apotek Hjärtat.

 

Jacob Calmvik, E-handelschef, från Apotek Hjärtat.

 

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

6 svar till Två apotekare i Cura/Hjärtats topp

 1. Apotekare skriver:

  Imponerande att så många män tar sig in i styrelsen i en så kvinnodominerad bransch, som apotek och handel är.

  • apotekarn skriver:

   verkligen o bara svenskklingande namn :(. Mer mångfald tycker jag.

  • Manlig apotekare skriver:

   Fast det är bara apoteken som är kvinnodominerad. När jag studerade till farmaceut så var det hela tiden nästan 50/50. Jag tänkte aldrig att jag skulle vara kvar på apotek. Det var inte mitt mål i alla fall. Kvinnor verkar känna sig bekvämare på apoteken. Vet inte exakt vad det beror på. Flera faktorer säkert. Men Man hittar många män i ledningen, läkemedelskommitter, universiteten företagen som har farmaceutisk bakgrund. De flesta män nöjer sig inte med att bara prova på ett enda yrke. Själv ansåg jag inte att jag utnyttjade min fulla potential och kunskaper när jag jobbade på apotek därför valde jag att gå vidare. Hur ser det ut på apoteken nu? ca80/20 (kvinnor/män)?

   • erfaren apotekare skriver:

    Det är en mycket starkt dominans av kvinnor på utbildningarna, men mycket få kvinnor som tillåts komma framåt i kåren. Så har det alltid varit. Kvinnor bör välja andra yrken om de vill göra karriär.

 2. adam skriver:

  både Annika och Tony är för snälla/mesiga, de blir hela tiden överkörda av Ica-gänget. behövs tuffare apotekare i topparna, för farmaci och kvalitet som motvikter till allt säljtänk och inköp av varor från billigast möjliga med tveksamt ursprung.

  • Orarklet skriver:

   Hej Adam! Bra att du vet! Ring Anders Nyberg. Han har säkert något bra jobb att erbjuda dig!