Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tre nya kliniker på Hjärtat

24 februari 2016
Apotek Hjärtat utökar satsningen på så kallade minutkliniker på apoteken. Nu öppnar två nya i Göteborg och en i Sollentuna.

Det meddelar bolaget idag, vilket bekräftar det vi kunde berätta i en artikel i november. Två av de nya klinikerna finns på apotek i anslutning till Ica Maxi-butiker.

Sedan tidigare finns det minutkliniker i anslutning till tre av företagets apotek i Stockholmsområdet.

Det var Kronan som var först ut att samarbeta med finska Minutkliniken 2012, men bolagen avslutade senare samarbetet.

Minutklinikerna bemannas med sjuksköterskor, med erbjuder också möjlighet till läkarkonsultation via länk och förskrivning av recept. Ett besök kostar 290 kronor.

En liknande satsning hos en konkurrent är Lloyds Apoteks samarbete med Kry.se som vi skrev om häromveckan.

Apoteksgruppens apotek Gripen i Ronneby är, såvitt Svensk Farmaci erfar, det enda i Sverige som erbjuder möjlighet till ett traditionellt läkarbesök “IRL” inne på apoteket. Möjligheten finns en dag i veckan.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.