Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tre apotek får påpekanden enligt covid-19-lagen

29 januari 2021
Tre apotek i Jönköping måste rätta till brister som länsstyrelsen upptäckt vid en tillsyn enligt den nya, tillfälliga covid-19-lagen. Det rapporterar P4 Jönköping.

I ett av apoteken befann sig elva kunder, trots att det tillåtna maxantalet kunder i lokalen är sju. Apoteket uppmanas att hålla bättre koll på kundantalet i fortsättningen.

På ett annat apotek saknades informationsskylt om hur många kunder som får vara i lokalen samtidigt, och i ett tredje fall måste personalen markera med kryss i en soffa, för att förhindra att kunder sitter för nära varandra.

Länsstyrelsen ansvarar för tillsyn av de beslut om begränsningar som fattas enligt paragraf 7–11 samt paragraf 16 i den tillfälliga lagen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.