Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Största apoteket bygger ut

27 april 2011
Sveriges största apotek, Apotek Hjärtat i affärscentrumet Nordstan i Göteborg, har byggts om. Enligt apotekskedjan blir det ett av de största apoteken i norra Europa.

Apoteket i Nordstan är numera 600 kvadratmeter stort, varav 400 kvadratmeter är ren apoteksyta. Det är nästa dubbelt så stort som innan ombyggnaden. Men apoteket var redan innan ombyggnaden Sveriges största, sett till omsättningen.

– Vi tävlade länge mot Stockholms största apotek Scheele. För några år sedan tog Nordstan förstaplatsen räknat på försäljning, säger Johan Malmberg, apotekschef på Apotek Hjärtat Nordstan.

I samband med ombyggnaden utökar apoteket sina hälsotjänster. De har fått ett nytt rådgivningsrum och startar upp med läkemedelsrelaterade tjänster som personlig läkemedelsrådgivning och blodtrycksmätning.

– Förebyggande hälsa blir allt viktigare och det ställer högre krav på apoteken och vården i helhet liksom patienterna själva, säger Johan Malmberg.

Apoteket i Nordstan har cirka 3 000 kunder under en vanlig dag.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera