Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Spänd förväntan i Oslo

13 oktober 2016
I Oslo presenteras idag resultat från det emotsedda apoteksprojektet Medisinstart som inleddes hösten 2014.

I studien erbjöds patienter med ett nytt läkemedel inom ett antal definierade terapiområden (antikoagulantia-, statin-, eller hypertonibehandling) strukturerade uppföljningssamtal med en farmaceut 1-2 samt 3-5 veckor efter den första receptexpedieringen.

Studien, som åtminstone delvis ska presenteras idag, utvärderar om interventionen gör nytta för patienter, samhälle och apotek.

Den har utförts av Apokus, Apotekenes kompetanse- og utviklingssenter, på uppdrag och i samarbete med norska apoteksföreningen.

Vi skriver mer så fort resultaten offentliggjorts.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.