Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Snart byter Fass.se skepnad

26 september 2013
Läkemedelssveriges kanske främsta källa till läkemedelsinformation kommer i en ny, modern, skepnad under oktober. Och det är mer än bara ytan som har ändrats.

Nya Fass.se kommer troligen att lanseras under andra veckan i oktober, det exakta datumet är dock inte spikat ännu, berättar Kristina von Sydow, chef för Fass.

– Vi håller på med finjusteringar nu och vill vara säkra på att allt är på plats innan vi går ut med ett datum, säger hon.

Läkemedelssveriges kanske främsta källa till läkemedelsinformation får alltså alldeles snart ett helt nytt utseende och nya funktioner.

Men arbetet med att göra om sajten har pågått ända sedan 2010 och kostat ungefär 15 miljoner kronor.

Förändringarna på webbplatsen har föregåtts av omfattande undersökningar av vad användarna anser och önskar i form av nya eller förändrade funktioner.

– Vi gör ju regelbundet användarundersökningar på webben, vi använder också vår användarstatistik för att se vilka delar vi ska fokusera på och sedan har vi gjort kvalitativa djupintervjuer med användare, säger Kristina von Sydow.

Också den nya sajten har testats på användare med gott resultat.

– Användarna tycker att den ser modernare ut, är enklare att använda och att man får en bättre överblick. Vi känner oss väldigt nöjda med användartesterna, säger hon.

Förutom ett helt nytt utseende innebär den nya sajten att sökfunktionen blir mycket enklare och mer intiutiv, något som säkert många kommer att uppskatta.

– Nu blir det ett enda sökfält där man söker på läkemedel, substans och ATC samtidigt och så fort man skriver in mer än två bokstäver så får man förslag ifrån alla områden, säger Kristina von Sydow.

Även navigationen, hur man hittar på sidan, har förändrats och gjorts modernare och Kristina von Sydow tror att användarna kommer att uppleva att de får ut mer av sidan.

– Det är samma innehåll som tidigare, men vi tror att användarna kommer att hitta bättre och hitta mer information eftersom vi kan lyfta fram den bättre, säger hon.

För att kunna göra de här förändringarna har man dock fått lov att byta hela tekniken bakom webbplatsen, de så kallade tekniska plattformen, något som innebär en ordentlig kostnad.

– Men nu har vi framtidssäkrat webbplatsen så vi menar att det är en god investering. Vi kommer att ha möjlighet att utveckla Fass.se ännu mer framöver, säger hon.

Här kan du redan nu se hur nya Fass.se kommer att se ut.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

4 svar till Snart byter Fass.se skepnad


Annonsera och prenumerera