Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Skutholm vid rodret

18 september 2012
Snart försvinner Apoteket Farmaci med nära 1000 anställda som bolag. Lars Skutholm är mannen som ska ratta det nya affärsområde inom Apoteket som ersätter dotterbolaget.

Den 1 oktober tar Lars Skutholm plats som chef för Apoteket AB:s nya affärsområde Vård & Företag, som ersätter dotterbolaget Apoteket Farmaci.

– Målet för den verksamhet som vi nu ska utveckla är att se hela patientflödet och att följa med patienten med olika tjänster under hela sin resa i vården. Vi ska erbjuda tjänster från det att patienten kommer till öppenvården, slussas vidare till slutenvården och sedan kommer till sin hemmiljö, säger han.

Eftersom han ännu inte har börjat på nya tjänsten vill han inte vara detaljerad i sina beskrivningar av det nya affärsområdet. Men en huvuduppgift är att vända utvecklingen med minskande marknadsandelar som Apoteket Farmaci har tampats med. Det handlar både om att behålla gamla kunder och att hitta nya.

– Jag tycker att konkurrensen på den omreglerade marknaden är spännande, eftersom det ger kunderna ett val. Nu har vi en helt ny marknad med nya förutsättningar och nya krav. Därför behöver vi både arbeta med att bli bättre på det vi gör och att öka takten, säger Lars Skutholm.

En nyckelfaktor för att nå målet är att arbeta med högre kvalitet på tjänsterna – snarare än att konkurrera med priser.

– Vi har stor förståelse för att landstingen har fokus på sina läkemedelskostnader. Priset är en konkurrensfaktor, men det är inte den enda vi har att hantera, säger Lars Skutholm.

Det är ännu oklart exakt hur många farmacevter inom Apoteket Farmaci som kommer att mista sina jobb i samband med den organisatoriska förändringen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.