Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Sfinx är
integrerat i EES

1 juni 2016
Sfinx interaktionsinformation har nu integrerats i elektroniskt expertstöd (EES). Förändringen underlättar samverkan mellan professionerna och gynnar patienterna, säger Maria Wanrud, apotekare på E-hälsomyndigheten.

Det var under den gångna helgen som skiftet skedde. Den amerikanska databas som EES använt fram till nu har fasats ut och ersatts med Sfinx som används av stora delar av hälso- och sjukvården. Övriga delar av EES kvarstår dock oförändrade.

Syftet med bytet är att säkerställa att samma information om interaktioner finns i hela läkemedelskedjan, från förskrivningstillfället till expeditionen på apoteket.

Som Svensk Farmaci skrev i december i fjol var tidplanen att bytet av interaktionskälla skulle vara vara genomfört i maj i år. Tidplanen höll således.

– Skiftet har gått enligt plan. Det är roligt att vi kunnat möta ett önskemål som länge funnits från apotekshåll. Vård och apotek nu får tillgång till samma interaktionskälla, vilket underlättar samverkan mellan professionerna och gynnar patienterna, säger Maria Wanrud, apotekare på E-hälsomyndigheten, till Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera