Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Samarbeten med vården när Apoteket AB öppnar på NKS

23 april 2018
Idag öppnar Apoteket AB ett apotek på nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Apoteket har bland annat särskilda samarbetsprojekt med ÖNH-enheten och avdelningen för hemofili.

Apoteket ligger i entréhallen i den nya sjukhusbyggnaden på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– Vi vill vara sjukhusets förlängda arm och ha en tät dialog med avdelningarna för att kunna se till att det patienterna behöver alltid finns hemma. Vi kommer bland annat ha ett nära samarbete med enheten för öron-näsa-hals och avdelningen för hemofili, berättar Linn Johansson, regionchef på Apoteket AB, i ett pressmeddelande.

Apoteket kommer också att erbjuda tjänster som personlig läkemedelsrådgivning, blodtryckskoll, uthyrning av elektroniska bröstpumpar samt hemleverans av specialläkemedel.

Medarbetarna på det nya apoteket behärskar tolv olika språk, bland annat arabiska, polska, somaliska och kinesiska.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...