Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Resurser till projekt om bättre informationsutbyte

7 juni 2018
Regeringen ger Apotekarsocieteten 700 000 kronor till ett projekt som syftar till bättre informationsöverföring mellan apotek och förskrivare.

Medlen avser genomförande av en aktivitet som ingår i handlingsplanen för 2018 inom Nationella läkemedelsstrategin, meddelar regeringen idag.

Uppdraget ska huvudsakligen kartlägga vilka allmänna uppgifter om en patient som skulle kunna förmedlas från apoteken till vården i strukturerad form.

Exempel på uppgifter som skulle kunna gå att strukturera är till exempel att en patient inte klarar av att öppna en viss typ av förpackning eller har svårt att svälja tabletter eller kapslar av en viss storlek, skriver regeringen.

– Våra läkemedel ska hanteras tryggt och vi behöver ständigt se hur vi kan förenkla för personalen som ska jobba i systemen utan att äventyra patientsäkerheten. Det här beslutet är framförallt för personalens skull, säger socialminister Annika Strandhäll.

Resultatet ska redovisas senast den 28 februari 2019.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...