Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

TLV: Reserver permanentas

15 november 2011
TLV permanentar ordningen med två reserver till periodens vara. Dessutom vill myndigheten undersöka om generikabytet innebär patientsäkerhetsrisker.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har nu sammanställt remissvaren på myndighetens översyn av systemet för generikabyte på apotek som väckte debatt tidigare i höst.

Utifrån detta presenterar verket nu en föreskrift som är tänkt att ge systemet stabilitet. Där ingår bland annat att ordningen med två reserver till periodens vara permanentas.

Flera remissinstanser har pekat på att det generikabytet leder till patientsäkerhetsrisker.

TLV tycker att detta måste tas på allvar, och har tagit initiativ till en undersökning av dessa eventuella problem i samarbete med branschorganisationerna.

TLV vidhåller dock i information på verkets hemsida att generikabytesreformen är mycket framgångsrik. Reformen har enligt myndigheten sparat åtta miljarder kronor.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.