Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Push-notiser ökade receptuttag

23 november 2017
Påminnelser via Kronans Apoteks app ökade uthämtningen av läkemedel med 17-23 procent, enligt en studie som företaget gjort. "Ett bra resultat som visar att påminnelser kan bidra till en bättre läkemedelsanvändning till nytta för patienten och samhället", säger Anna Skarph, företagets chefsapotekare.

Kronans Apotek har utvärderat hur påminnelser i form av så kallade push-notiser via företagets app har påverkat uthämtningen av läkemedel.

Patienter som fått påminnelser visade sig göra 16,6 procent fler uttag för receptens andra uttag, 19,2 procent fler för receptens tredje uttag och 22,7 procent fler för de fjärde uttagen.

Hela 265 206 påminnelsekunder deltog i kartläggningen, och de jämfördes med 7 781 036 kunder som inte använt tjänsten.

Andelen personer som fått påminnelser och som utnyttjade ut sitt andra uttag var 86,8 procent, att jämföra med 74,4 procent bland personer som inte fått påminnelser.

– Ett första steg i att förbättra läkemedelsanvändningen är att patienterna hämtar sina läkemedel. Kronans Apoteks app och manuellt inlagda påminnelser har i vår studie visat sig fungera bra, säger Anna Skarph, chefsapotekare på Kronan, i ett pressmeddelande.

– Detta är ett väldigt bra resultat som visar att påminnelser kan bidra till en bättre läkemedelsanvändning till nytta för patienten och samhället.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera