Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Provocerande
att vara underbetald”

8 mars 2016
En ledsen apotekare från ett annat EU-land har hört av sig till Svensk Farmaci. Han har lägre lön än sina svenska kollegor och ifrågasätter anställningsvillkoren. Dela gärna min historia, uppmanar han.

– Jag har som många andra europeiska farmaceuter i Sverige ett kontrakt som gör att jag måste betala tillbaka 30 000 euro om jag vill bryta kontraktet inom en treårsperiod, berättar han.

– Jag förstår självklart att företaget behöver en säkerhet så att folk inte bara drar fördel av den utbildning de ger oss. Men 30 000 euro? På tre år kan en hel del saker hända, säger apotekaren.

Detta kände apotekaren till när han skrev på kontraktet, men först nu har han fått klart sig för att han har ett sämre löneläge än svenska kollegor med liknande arbetsuppgifter och arbetslivserfarenhet.

– Det är provocerande att vara underbetald i ett land med ordning på arbetsmarknaden och som är känt för stor jämlikhet. Jag har flyttat till Sverige eftersom jag beundrar landet, verkligen, och jag vill bara ha samma möjligheter som andra, behandlas jämlikt och ha samma rättigheter.

– Men don’t get me wrong. Jag tycker om att arbeta här. Jag är bara ledsen och besviken över att veta att detta händer.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera