Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Positiva tongångar på servicekontoret

30 november 2017
Svensk Farmaci har pejlat stämningen på Apoteksgruppens huvudkontor efter beskedet att det blir litauiska Euroapotheca som köper bolaget. Parallellt med uppmärksamheten kring ägarbytet inviger skådespelaren Sven Melander idag ett nytt Apoteksgruppen-apotek i Blekinge. UPPDATERAD 13:16

Svensk Farmaci ringde upp Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen, för att få en bild av stämningen på servicekontoret efter beskedet att det blir litauiska Euroapotheca som köper bolaget.

Hur reagerade ni på beskedet?

– Många reagerade med förvåning, eftersom det var en så pass okänd aktör för oss. Men generellt är det positiva tongångar eftersom det handlar om en aktör som saknar svensk organisation, därför talar ju mycket för att servicekontoret får vara kvar. Och sedan är det spännande med en helt ny aktör, säger Maria Mårfält.

Har ni hunnit skapa er en bild av er nya ägare?

– Nej, den frågan är för tidigt ställd. Vi behöver träffa dem först, säger Maria Mårfält.

Parallellt med uppmärksamheten kring ägarbytet invigs idag ett nytt Apoteksgruppen-apotek i blekingska Karlshamn. Receptarien Jenny Petersson blir apotekschef och vid öppningsceremonin medverkar lokalbon och skådespelaren Sven Melander.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...