Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

PODD-RADIO: Hör hur Johan räddade benet på en kund

9 november 2017
PODDRADIO: Hur är det att driva apotek helt på egen hand? Svensk Farmaci och apotekaren Kristofer Klerfalk har djupintervjuat entreprenören Johan Olofsson som driver två apotek i Stockholm. Johan berättar bland annat om tillfället när han räddade benet på en apotekskund.

Vad krävs för att leva upp till alla regelverk som egenföretagare inom apoteksbranschen, och dessutom nå kommersiell framgång?

Svensk Farmaci har begått poddradio-premiär inom ramen för konceptet Örat mot rälsen i samarbete med apotekaren Kristofer Klerfalk. Radioprogrammet finns att lyssna på här.

I avsnittet berättar Johan Olofsson, som driver Din Apotekares två apotek i Stockholm, om sin bakgrund och ger handfasta råd till potentiella egenföretagare.

Han skildrar också sin tidigare tillvaro som kringflackande apotekare i Skottland, lyfter fram Finland som ett föredöme när det gäller arbetsfördelningen på apotek och kommenterar den aktuella apoteksutredningens förslag.

Han berättar också om ögonblicket när en rådig insats på apoteksgolvet gjorde att en apotekskund slapp amputera ett ben.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till PODD-RADIO: Hör hur Johan räddade benet på en kund

 1. Apotekare pensionerad skriver:

  Intressant program och också apotekskoncept, som är raka motsatsen till Apoteket AB:s koncept. Fördelen med ditt koncept är att kostnaden för huvudkontoret försvinner och kanske 15 %. Arbetsledningskostnaden på 10 % försvinner också. Sedan andra fördelar som prat mellan personalen, utbildning, konflikter ger säkert 10 % vinst. Sedan ingen personal som genererar vantrivsel. Många fördelar.

  Intervjuaren hakar upp sig på varuplockning, men det tar bara 10-15 min för ett enmansapotek och bra att hålla koll på för slippa betala för varor som inte kommit.

  Stora fördelen är verklighetskontakten, som apotekskedjorna med centralstyrning kan ha problem med då huvudkontoret som styr ser inte verkligheten. I mitten av 80-talet läste jag i DN om teosofen Krishnamurti. Han menade att man skulle se verkligheten, som den är och inte värdera och förändra den, men man skulle också försöka se bortom verkligheten. Att se bortom verkligheten är nog att se det som döljs bakom det som man ser och försöka komma underfund vad som döljs där.

  Det här med att se verkligheten fick stor betydelse för mig. I princip innebär det att man skall vara liksom en reporter som iakttar och observerar verkligheten. Kunskap kan förblinda dig och göra att du inte ser den sanna verkligheten. Det här är viktigt för en apotekare där kunskapen kan förändras, men verkligheten är alltid den samma, men den kan vara mångfacetterad och variabel.

  Intressant att du letar efter nya lägen för apotek. Varför inte Kungliga slottet i Stockholm och apoteket Din Hovapotekare eller ett litet apotek i Riksdagshuset – Din Riksapotekare. Kedjorna blir gröna av avund.

Annonsera och prenumerera