Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Pfizer replikerar om Prenevar-pris

19 november 2015
Pfizer svarar på Läkare utan gränsers kritik mot bolagets prissättning av pneumokockvaccinet Prenevar 13.

Igår skrev vi om Läkare utan gränsers, MSF, kritik av Pfizers prissättning av sitt pneumokockvaccin. Enligt MSF gör priset det “omöjligt för utvecklingsländer att ge behövande barn skydd”.

Pfizer har idag lämnat en skriftlig kommentar till prissättningen av Prevenar 13 och MSF:s kampanj.

“Effektiva immuniseringsprogram kräver en mångfacetterad strategi för att balansera finansiering, betalningsförmåga, kvalitet, infrastruktur och säkerställa leveranser och samtidigt behålla ett långsiktigt engagemang från alla viktiga partner. Pfizer tillhandahåller Prevenar 13 till världens fattigaste länder till lägsta möjliga pris. Vi donerar också Prevenar 13 för användning i humanitära miljöer där det för närvarande inte finns något annat sätt att få tillgång till vaccinet. Vi respekterar det humanitära arbetet Läkare Utan Gränser gör på uppdrag av människor i nöd”, skriver Pfizer i ett e-postmeddelande till Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera