Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Personal hölls instängda i skrubb under apoteksrån

22 januari 2018
I fredags rånades ett apotek i Färgelanda, Dalsland. Apotekspersonalen stängdes in i en skrubb under rånet. Det är ett av flera rån i området den senaste tiden.

Två maskerade män tog sig in på apoteket efter stängning och tvingade sedan under knivhot in personalen i en städskrubb, rapporterar Sveriges Radio P4 Väst.

Männen kom över narkotikaklassade läkemedel och flydde sedan från platsen. Personalen lyckades själva ta sig ut från skrubben och larmade sedan polisen.

Rånet är det fjärde apoteksrånet i området de senaste månaderna. Tidigare har två apotek i Uddevalla och ett i Munkedal blivit utsatta.

En person har dömts för två av de tidigare rånen och tre personer åtalas nu för det tredje rånet. Ännu har ingen gripits för rånet i Färgelanda.

– Vi arbetar med det nu och genomför förhör och samlar in material, säger Anders Ragnesten, kommissarie i Uddevalla, till Svensk Farmaci.

Rånet i fredags skiljer sig från de tidigare rånen.

– Det vanliga mönstret är att rånarna kommer in och med hot tvingar personalen att plocka fram något över disk. Det här är ett nytt tillvägagångssätt som vi inte har sett här förut, säger Anders Ragnesten.

Tre av de fyra apoteken som har blivit rånade i området tillhör Kronans Apotek. Andreas Rosenlund är kedjans informationsdirektör.

Vilka åtgärder kommer ni att vidta?

– Personalen får givetvis stöd av företagshälsovården. Sedan jobbar vi kontinuerligt med säkerheten på våra apotek.

Vad är det ni gör för att öka säkerheten?

– Jag vill inte gå in exakt på det, men det kan handla om övervakningskameror och nya larmsystem.

Imorgon skriver Svensk Farmaci om den senaste brottsstatistiken som rör apotek.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera