Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteksförening växer

23 mars 2011
Sveriges Apoteksförening valde idag in två nya medlemmar, och har nu 13 medlemsföretag.

– Våra medlemmar är runt 99 procent av apoteken på den svenska marknaden, säger Johan Wallér, vd Sveriges Apoteksförening.

Syftet med organisationen är bland annat att den ska ha en samlande roll och att så många apoteksföretag som möjligt ska vara med.

– Det är väldigt roligt att vi får fler medlemmar och de visar den stora mångfalden på apoteksmarknaden: från enskilda till franschisekedjor, nischapotek och de stora apotekskedjorna, säger Johan Wallér.

– Det ger en bra bild av att vi fått en diversifierad och mångfaldspräglad marknad i Sverige.

Samtidigt tar Lennart Axelsson, Boots Farmacevtföretagarna, plats i styrelsen för Sveriges Apoteksförening. Principen är att den högsta beslutande personen i medlemsföretaget sitter med i styrelsen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera