Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nya direktiv
okända i riksdag

11 april 2014
Igår klubbades Apoteket AB:s nya ägardirektiv där den omdiskuterade begränsningen av bolagets marknadsandel tagits bort. Men Socialutskottets ledamöter var helt ovetande om förändringen.

Igår höll Apoteket AB sin bolagsstämma på huvudkontoret i Solna.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare får bolaget nu nya ägardirektiv, där den omdiskuterade ”ryggsäcken” i form av en begränsning av marknadsandelen tagits bort.

Redan i fjolårets ägaranvisning angavs att begränsningen skulle gälla ”som längst till den 30 april 2014”.

Apoteket AB:s åtagande för de befintliga apoteksombuden kvarstår dock till och med juni nästa år.

Den nya ägaranvisningen antogs vid bolagsstämman igår. Ledamöterna i riksdagens socialutskott var dock helt ovetande om förändringen.

– Ingen i Socialutskottet kände till att detta var på väg, säger Eva Olofsson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och ledamot i Socialutskottet.

Hur ser du själv på att begränsningen av marknadsandel försvinner?

– Det är positivt, vi har själva motionerat i frågan. Vi är kritiska till avregleringen, men i nuläget är det bra om man stärker det statliga inslaget på marknaden, säger Eva Olofsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.