Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Ny plattform
är modernare”

24 september 2015
Apoteksgruppen menar att branschens nya egna etikplattform är bredare och omfattar fler samarbetspartners och leverantörer än överenskommelsen med läkemedelsindustrin. Därför hoppar man nu av den senare, förklarar kedjan.

Som vi skrev igår har Apoteksgruppen som första apoteksaktör hoppat av den etiköverenskommelse med Lif med flera som gäller sedan 2009.

Bakgrunden är den branschinterna etikplattform som Sveriges apoteksförening nyligen tog fram.

– Vi har antagit en ny, bredare etikplattform i branschföreningen. Den är modernare och mer uppdaterad än etiköverenskommelsen och omfattar fler samarbetspartners och leverantörer. Det här innebär dock inte på något sätt ett minskat etiskt åtagande från vår sida. Vi förespråkar en hög etisk standard, säger Birgitta Lange Sjöblom, kvalitetschef på Apoteksgruppen.

– Utöver branschens etikplattform har vi en egen etisk policy inom företaget, och dessutom finns koden från Institutet mot mutor som gäller hela näringslivet.

Finns det någon motsättning i att både stå bakom etiköverenskommelsen och branschens etikplattform?

– Nej, vi har inte sett någon motsättning, men branschens plattform är modernare och mer uppdaterad.

Var det någon specifik del av etiköverenskommelsen som fick er att säga upp?

– Nej, det var inget specifikt, säger Birgitta Lange Sjöblom.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.