Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nu startar kampanj
om generiskt utbyte

3 september 2013
Läkemedelsverkets och TLV:s informationskampanj om generiskt utbyte lanseras idag på Apoteks- och egenvårdsmässan i Kista.

I dag tisdagen den 3 september lanserar Läkemedelsverket och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, sin informationskampanj om generiskt utbyte.

Informationsmaterialet som består av flera delar och riktar sig både till allmänheten, förskrivare och farmaceuter presenteras på de pågående Apoteks- och egenvårdsmässan i Kista.

Men allt material ligger också på myndigheternas webbplatser varifrån det är fritt att skriva ut och även trycka upp foldrar.

Materialet är framtaget i samråd med patientorganisationer, pensionärsföreningar, landstingen, Svenska Läkaresällskapet, apoteksaktörer, Apotekarsocieteten genom Läkemedelsakademin och Sveriges apoteksförening.

Informationen bygger på aktuella författningar och vägledningar, forskningsresultat och andra studier och rapporter samt intervjuer och underlag från Läkemedelsupplysningen, enligt myndigheterna.

Här kan du själv kolla in materialet:

Patientbroschyr

Informationsmaterial till apotekspersonal

Informationsmaterial till förskrivare

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.