Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nästan slutsålt – då byter Apoteksgruppen fokus

10 november 2014
Apoteksgruppen har idag bara ett enda apotek kvar till försäljning. Sveriges fjärde största apotekskedja planerar en omorganisation av servicekontoret där man skiftar fokus från försäljning av apotek till expansion och e-handel.

Inom Apoteksgruppen finns idag 165 apotek med en total marknadsandel på cirka 10 procent.

150 av de 165 apoteken är före detta Apoteket AB-apotek som sedan omregleringen erbjudits till försäljning till hugade entreprenörer.

Idag drivs alla apotek i kedjan utom ett av småföretagare. Det ännu osålda undantaget är Apoteket Måsen i Malmö.

Utöver de 165 apoteken finns ett servicekontor som bland annat stödjer ägarnas drift av apoteken.

Verksamheten centralt har till stor del präglats av försäljningen av enskilda apotek. Men när den processen nu går mot sitt slut väljer bolaget att organisera om servicekontoret, uppger källor till Svensk Farmaci.

Apoteksgruppen vill fram till 2018 istället fokusera på nya affärsområden som e-handel, nyetableringar med mera.

Omorganisationen kommer, enligt information till Svensk Farmaci, att innebära att vissa personer får nya arbetsuppgifter, men inte att några uppsägningar sker.

Enheten för försäljning, som idag leds av Magnus Wallin, byter enligt Svensk Farmacis källa namn till Försäljning och etablering.

Tommy Wahlbergs ekonomienhet blir en avdelning för ekonomi och medlemsfrågor, och Maria Mårfälts kommunikationsenhet blir en enhet för marknad och kommunikation.

Kredit och medlemsgruppen, som idag leds av Philip Sevelius, försvinner i den nya organisationen. Eva Thorén Hultmans enhet sortiment och marknad blir en enhet för sortiment och inköp i den nya strukturen, enligt Svensk Farmacis källor.

Lena Karlsson väntas återinträda som HR-chef i den nya organisationen. Idag är den posten vakant.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera