Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Miniapotek öppnat i Lund

14 augusti 2020
Apoteket Cikadan är Lunds nyaste apotek. Det öppnade mitt i sommaren och har en lite ovanlig målgrupp – möss.

Under juli öppnade apoteket Cikadan på Winstrupsgatan 10 i Lund. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det är det. Apoteket Cikadan är nämligen ett musapotek i miniatyr skapat av den anonyma konstnären Anonymouse.

Apoteket Cikadan ligger på Winstrupsgatan 10 i Lund. Foto: Anonymouse.

Apoteket Cikadan ligger på Winstrupsgatan 10 i Lund. Foto: Anonymouse.

Instagramkontot anonymouse_mmx skriver:

”Hej Lund! Anonymouse har hemester i grannkommunen och besöker anrika apoteket cikadan. Kom förbi om ni är i krokarna, men tänk på att hålla en svanslängds avstånd!”

Till Kvällsposten skriver Anonymouse ”Människor har ju kunnat besöka Apoteket Svanen sedan år 1627, och nu när vi är mitt inne i en pandemi så kändes det rimligt att även mössen skulle få ha någonstans att hämta ut mediciner.”

TASS 2020, mössens egen läkemedelsbibel. Foto: Anonymouse.

TASS 2020, mössens egen läkemedelsbibel. Foto: Anonymouse.

Vid apoteket finns en skylt med uppmaning om att tvätta tassarna och i apoteksfönstret kan man skymta två volymer av ”TASS 2020” A-L och M-Z.

Anonymouse miniinstallationer började i december 2016 på Bergsgatan i Malmö med den italienska ost och kex-restaurangen ”Il Topolino” och nötbutiken ”Noix De Vie”. Konstverken blev en världsnyhet och rapporterades om i bland annat brittiska BBC, tyska Focus, spanska BBC Mundo, italienska Editoriale Italiano och amerikanska Huffington Post.

Och nu har alltså mössen fått ett eget apotek i Lund.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera