Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Märkligt senkommen analys”

21 juni 2011
Utvärderingen av Sfinx och EES är väldigt senkommen och resultaten väcker frågor, anser Lennart Axelsson, vice vd på Boots Farmacevtföretagarna.

Lennart Axelsson, vice vd för Boots Farmacevtföretagarna, tycker att Läkemedelsverkets jämförelse av EES och Sfinx, se artiklar länkade nedan, väcker frågor. Kedjan har inte tagit ställning till om man ska implementera EES.

– Det är märkligt att den här utvärderingen sker först i ett läge när staten redan har bestämt sig för EES. Det vore förstås rimligare om det bästa systemet erbjöds kostnadsfritt, säger han.

– Det är också märkligt att det faktiskt inte finns några formella krav på att interaktionsstöd ska finnas på apoteken. Farmacevternas kompetens är hög, men man kan jämföra de här stödsystemen med ordbehandlingsprogram, säger Lennart Axelsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till “Märkligt senkommen analys”

  1. Pingback: Factory of terror

  2. Pingback: tapas in london


Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Ska enbart farmaceuter få delta i receptkedjan på apotek? Läkemedelsverket tar nu fram föreskrifter på området. Vad tycker du?

Visa resultat

Loading ... Loading ...