Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Märklig hantering”

6 februari 2012
Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmacevtförbund, uttrycker förvåning över processen som lett fram till det nedkortade apotekarprogrammet i Lund.

– Vi har inte hunnit analysera och ta ställning till själva utbildningen, men vi tycker att hanteringen är märklig. Det har varit väldigt tyst om detta och vi har inte hörts som remissinstans. Vi behöver titta på detta mer men spontant känns det mycket märkligt att receptarier inte får gå den här utbildningen, säger Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmacevtförbund.

– Det har länge varit väldigt svårt att få till stånd en utbildning där receptarier kan läsa upp till apotekare. Nu finns till slut en sådan, på distans i Umeå. I det här fallet har det uppenbart gått betydligt fortare att forcera byråkratins kvarnar, och snabbt få till en utbildning där man inte behöver vara receptarie, utan där tvärtom receptarier ratas, fortsätter hon.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.