Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Lokalt avtal på Hjärtat ses som framsteg

18 oktober 2012
Det nya lokala avtalet mellan SFF:s akademikerförening och Apotek Hjärtat beskrivs som bättre för medlemmarna än det branschavtal som Farmaciförbundet tecknat. Möjligheterna till kompetensutveckling och sammanhängande semester förbättras.

För en knapp vecka sedan avslutades avtalsförhandlingarna mellan arbetsgivaren och SFF:s akademikerförening på landets näst största apotekskedja, Apotek Hjärtat.

Ett lokalt arbetstidsavtal undertecknades.

Avtalet innebär bland annat att den så kallade begränsningsperioden ska uppgå till högst fyra månader, enligt arbetsgivarens önskemål.

Innebär det här att SFF lokalt nu gått med på samma regler som finns i Farmaciförbundets (FF) avtal?

– FF:s avtal är ett branschavtal. Det här är ett lokalt avtal, vilket gör att vi kan säga upp det lokalt om det inte fungerar. Det är en viktig poäng. Vid en uppsägning skulle vi återgå till reglerna i SFF:s gällande branschavtal, säger Lovisa Olofsson, ordförande i akademikerföreningen på Apotek Hjärtat.

– Dessutom har vårt nya avtal fördelen att arbetsgivarens möjlighet att förändra scheman begränsas. Ändringar ska bara ske i undantagsfall. Avtalet innebär också vissa förbättringar vad gäller övertidskompensation, kompetensutveckling och möjligheten att få längre sammanhängande sommarsemester.

Det nya lokala avtalet på Apotek Hjärtat gäller från den 3 december.

Läs mer på förbundets hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.