Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Liten risk med japanska läkemedel

5 maj 2011
Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har efter olyckan i Fukushima börjat se över och undersöka risken för radioaktiva ämnen i japansktillverkade läkemedel. Risken för radioaktiv smitta bedöms som mycket liten, hävdar de.

Utbytet av information med japanska myndigheter och andra regulatoriska myndigheter runt om i världen, skriver EMA på sin hemsida, har gjort att de bedömer risken för radioaktiv smitta i japanska mediciner som mycket liten eller obefintlig.

Läkemedelstillverkare i distrikt nära Fukushima ombeds testa sina produkter för cesium med flera radioaktiva ämnen innan de exporteras. Japanska myndigheter uppger, enligt EMA, att endast ett fåtal läkemedel tillverkas i de delar av landet som ligger nära det havererade kärnkraftverket.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera