Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

LV backar om Medstop

20 september 2012
Medstops apotekstillstånd är inte längre i fara. Läkemedelsverket har godtagit bolagets förklaringar och avslutar nu ärendet.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare har Läkemedelsverket kritiserat det faktum att Medstops ägare Segulah IV äger både Medstop och det läkemedelstillverkande bolaget CCS.

Verket har menat att förhållandet skulle kunna vara lagstridigt. Läs mer i artikel länkad nedan.

Men nu backar Läkemedelsverket i frågan och avslutar ärendet.

– Jag har i ett brev till verket klargjort att Medstop inte äger och inte heller är ägt av någon läkemedelsproducent. Bolaget är även i övrigt helt oberoende av sina leverantörer. Läkemedelsverket meddelade igår att man accepterar vår syn och att ärendet avslutas, säger Fredrik Söderberg, vd på Medstop, till Svensk Farmaci.

– Beslutet är mycket glädjande för oss. Jag vill betona att Läkemedelsverket aldrig ifrågasatt hur vi bedriver verksamheten vid våra apotek. Det är Medstops ägarstruktur som Läkemedelsverket ställt frågor kring, fortsätter han.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.