Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Läkarmottagning på apoteket i Ronneby

25 november 2015
Apoteksgruppens apotek Gripen i Ronneby erbjuder läkarmottagning inne på apoteket en dag i veckan. Satsningen är sannolikt unik för Sverige.

Sedan någon månad tillbaka finns möjlighet att, på fredagar, träffa läkaren Anne-Marie Carlsson på drop in-basis på apoteket Gripen i Ronneby.

Enligt lokaltidningen Commersen hjälper Anne-Marie Carlsson till med ”allt” – vaccinering, frågor om läkemedel och olika undersökningar. Ett kontorsrum på apoteket har stöpts om och fungerar som en läkarmottagning.

Redan innan läkaren började var intresset stort för den nya servicen. Nu provar parterna sig fram med samarbetet och anpassar sig efter kundernas behov, skriver Commersen.

Apotekspersonalen och läkaren fångade i november tillsammans upp en patient med odiagnostiserad hjärtsvikt, enligt tidningen.

– Gripen är vad jag vet det enda apotek inom Apoteksgruppen som erbjuder denna service, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen till Svensk Farmaci.

Att ha en arbetande läkare på plats i apotekslokalerna är relativt unikt – förmodligen helt unikt – på den svenska apoteksmarknaden.

Johan Wallér, vd för Sveriges apoteksförening, känner inte till att det finns andra apotek i landet där läkare har mottagning inne på apoteket.

Apotek Hjärtats minutkliniker är bemannade av sjuksköterskor, men har i regel tillgång till läkare via länk.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...