Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fler kroppsdelar
än hjärtat på Hjärtat

26 november 2014
Ett hjärta mitt i rummet. En hjärna i form av en receptkanal. En grön linje genom apoteket som ett blodomlopp. Apotek Hjärtat bygger sitt nya butikskoncept på människokroppen.

Det nya butikskonceptet, som tagits fram i samarbete med Tomas Eriksson Arkitekter, rullas från idag ut på tre apotek i Stockholmsområdet.

Nästa år ska det introduceras på nya apotek i takt med att de startas.

Konceptet använder människokroppen som metafor. I centrum av apoteket finns ”hjärtat i Hjärtat”, sittplatser där kunderna ska kunna dricka kaffe, ladda sina mobiler och inspireras av demonstrationer och event.

Receptkanalen utgör hjärnan, blodomloppet är en grön linje som fungerar som vägvisare och kroppsdelarna består av olika delar av sortimentet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.