Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kronan tar nytt steg
mot skönhet och hudvård

9 september 2015
Kronans Apotek lanserar ett nytt butikskoncept, Care&Beauty, med fokus på hud- och skönhetsvård. Två annorlunda apotek öppnar i november.

De nya butikerna ska enligt ett pressmeddelande från Kronan idag erbjuda “allt ifrån läkemedel till hälso-, hud- och skönhetssortiment, hudvårdsbehandlingar och världens mest kända hudvårdsvarumärken”.

Den 12 november öppnar den första butiken i ett nytt köpcentrum i Solna.

Strax därpå öppnar en andra konceptbutik i Väla Centrum i Helsingborg.

Profileringen till trots ska butikerna också vara apotek. Bemanningen kommer enligt Kronan att bestå av farmaceuter, hudvårdsspecialister, egenvårdsspecialister och make up-artister.

Care&Beauty-butikerna kommer att vara utrustade med behandlingsrum, storbildsskärmar och surfplattor för information och tidsbokning.

Enligt Kronan har det skett en förflyttning där kunderna efterfrågar mer hud- och skönhetsvård på apotek, vilket bekräftas av att varannan ansiktskräm idag säljs på apotek. “Den här utvecklingen är kunddriven, hudvårdssegmentet växer och det är apoteken som står för tillväxten”, skriver Kronan.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera